گزیده کتاب لحن گفتار در مراسم خواستگاری
خواستگاری یک جلسه بین خانوادهها برای نشان دادن علاقه به ایجاد یک رابطه جدی بین پسر و دختر هر یک از خانوادههاست. در این جلسه یا جلسات خانوادهها تصمیم میگیرند که آیا پسر و دختر میتوانند یک زن و شوهر خوب برای همدیگر باشند یا خیر.
معمولاً نظر خانواده دختر و پسر اهمیت زیادی برای سر گرفتن یک ازدواج دارد. چه خواستگاری سنتی باشد چه پسر و دختر از قبل با هم آشنایی داشته باشند و دلشان بخواهد که با هم زندگی مشترک تشکیل دهند.
از آنجا که معمولا خانوادهها برای شناخت یکدیگر و عروس یا داماد شروع به معرفی خانواده خود میکنند اینکه به بهترین نحو این معرفی را انجام دهند از اهمیت بسزایی برخوردار است.
در بخشی از کتاب لحن گفتار در مراسم خواستگاری (ویژه خانمها) میخوانیم:
نوع دینداری طرف و شباهتش به خود را نیز چک کنید. اگر دینداری فرد مبتنی بر رساله فقهی است، چک کنید که نظرش درباره حجاب و میزان حجاب، طرز ادای فرایض چگونه است؟ سواد دینی او را نیز چک کنید و البته خیلی غیرمستقیم. در ضمن حدس بزنید آیا این نحوه دینداری در 15 سال آینده تغییر میکند؟ طرف چقدر ثبات دارد؟ چقدر اهل تحقیق است؟ متعصب است یا متفکر؟
شبکه ارتباطات: سرگرمیها، مطالعات، سلیقه فیلم، ورزش، مهارتهای دیگر نظیر جک گفتن، ساز زدن، نقاشی را نیز ببینید. دوستان او را ببینید و دوستان خود را نیز به او نشان دهید تا با اتمسفر معاشرتی طرف آشنا شوید. در ضمن ببینید آیا طرف با دیدن دوستان شما واکنش نامناسب نشان دهد؟ سعی نمیکند، زیراب آنها را بزند؟ چقدر حسادت میکند؟ اگر آدم دهنبینی هستید که نظر دوستانتان مهم است ببینید در برابر انتقادات آنها پس از دیدار مشترک چه جوابهایی دارید؟ در برابر نکات مهمی که اشاره میکنند آیا متعصبانه دفاع میکنید یا بیتردید قبول میکنید؟
نویسندگان: سایه مهری – فاطمه نیک سیرت